מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

פסטה ברוטב ערמונים

מנה איטלקית מפנקת עם ערמונים, פטריות, דלעת ועלי מרווה

|השף המעופף| פורסם16:33
השף המעופף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 500 גרם פסטה (הכי טוב פנה)

  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כוסות קוביות דלעת או דלורית
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 16 ערמונים בוואקום (חבילה אחת) חצויים
  • 1 סלסילה פטריות פורטובלו, קצוצות גס
  • 20 עלי מרווה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • צנוברים קלויים ופרמזן מגוררת להגשה לשולחן

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול. 2. בינתיים, יוצקים את השמן לסיר גדול ומזהיבים בו את הבצל. 3. מוסיפים את קוביות הדלעת (או הדלורית) ומזהיבים. מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד דקה. 4. מוסיפים את הערמונים החצויים והפטריות וממשיכים לטגן עד שהערמונים מקבלים צבע והפטריות גומרות להפריש את נוזליהן (כחמש דקות). 5. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים עוד שתי דקות, עד שהם מקבלים צבע ירוק כהה ומתחילים להפוך לפריכים. 6. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. 7. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה (אבל הרוטב לא צריך להיות נוזלי מאוד). 8. מגישים לשולחן ומפזרים על כל מנה הרבה פרמזן וצנוברים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il