את בצק השפצלה מרסקים לצורת האטריות באמצעות מכשיר מיוחד, דמוי מגררת שטוחה שעליה תא ובו מונח הבצק ומוסע הלוך ושוב כך שהבצק נגרר לאטריות על המגררת, אך ניתן להשתמש בחלקה העבה של הפומפייה
להכנת השפצלה
1 בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
2. מחממים בסיר גדול לפחות 3 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל. מניחים על המגש מצקת מהבלילה ובערת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה.
להכנת הרוטב
1 בסיר בינוני מרתיחים את היין עם שום ותימין
2. מוסיפים גבינת פטה ותוך כדי בישול טורפים בעזרת מטרפה עד שהגבינה מתפוררת
3. מנמיכים את האש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם
4. מעבירים את הרוטב דרך מסננת ומניחים בצד.
5. במחבת טפלון. צורבים שפצלה במעט חמאה, מוסיפים 150 מ"ל מרוטב הגבינות ומצמצמים תוך כדי ערבוב עד לסמיכות הרצויה