1 להכנת הרוטב: מחממים שמן זית , מאדים את הבצלים הקצוצים עד שהם מזהיבים עם 1/2 מכמות השום.
2. מוסיפים את הפלפלים החתוכים לרצועות ומערבבים.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את החצילים המטוגנים ומתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי אדום גרוס.
5. מוסיפים מעט סוכר ( לשם הורדת החמיצות), ואת הבזיליקום הקצוץ.
6. מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומערבבים היטב עם הרוטב החם.
7. מומלץ להגיש עם פרמזן מגורד.