1 להכנת הבצק: מבשלים את תפוחי האדמה והסלק במים עם מלח עד התרככות (לא רך מדי).
2 קולפים את תפוחי האדמה והסלק בעודם חמים ומועכים עם מזלג עד שכל הגושים מתפרקים ונהפכים לעיסה אחידה.
3 מוסיפים את הקמח והחלמון ולשים את הבצק עד שיהיה מוכן ונוח לעבודה.
4 מפרידים את הבצק לעיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים עם הידיים על משטח עבודה מקומח. מרדדים לנקניקים דקים בקוטר סנטימטר או שניים.
5 מכדררים את החתיכות הקטנות בכף היד לעיגולי ניוקי קטנים וכשהניוקי במרכז כף היד נותנים מעיכה קטנה עם הבוהן על מנת ליצור לו בטן קטנטנה.
6 מרתיחים 5 ליטר מים עם 2-3 כפיות מלח ושולחים את הניוקי אחד אחד למים. כאשר הניוקי צפים מוציאים אותם למסננת עם כף מחוררת.
7 להכנת הרוטב: קולים בנפרד את האגוזים והשקדים עם מעט שמן ומלח עד הזהבה.
8 ממיסים את החמאה ומטגנים את המרווה עם הצד המשונן כלפי המחבת. מוסיפים שמן זית, שום ומלח.
9 בהזהבה של השום מוסיפים את אגוז מוסקט והבזיליקום ומערבבים עד צליה של הבזיליקום.
10 מגישים את הניוקי עם הרוטב החם מעליו ומגרדים את המוצרלה והפרמזן מעל.