מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

פסטה ברוטב חמאה, שום ולימון

זאת מנת פסטה שמתקתקים ברבע שעה גג, וזוללים כל כך מהר שקשה להאמין שהייתה פה ארוחת צהריים בכלל. בזמן שהפסטה מתבשלת ממיסים חמאה ומוסיפים את כל מה שצריך, קצת מי בישול מהפסטה, את הפסטה עצמה, עוד פרמזן וזהו

|mako אוכל| פורסם10:00
ענת אלישע - פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 250 גרם פסטה לבחירתכם
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה/שמנת לבישול
  • 3-4 שיניי שום כתושות
  • כפית גרידת לימון
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית צ׳ילי גרוס
  • כפית שטוחה מלח (או לפי טעם)
  • חצי לימון גדול סחוט
  • גרידת לימון מחצי לימון/לימון שלם
  • חצי כוס מי בישול פסטה
  • 50 גרם פרמזן מגוררת

להגשה:

  • פרמזן מגוררת
  • עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2מחממים מחבת וממיסים חמאה ושמן זית.

3מוסיפים למחבת את השום, מטגנים קלות ומוסיפים שמנת מתוקה. מביאים לרתיחה ומוסיפים תבלינים, גרידת לימון , לימון סחוט ומי בישול הפסטה.

4מערבבים היטב ללא הפסקה במשך 2-3 דקות.

5מוסיפים פרמזן, מערבבים עוד קצת ומוסיפים את הפסטה. מבשלים כ-2 דקות.

6מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים פרמזן ועירית קצוצה וזוללים.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

מנת פסטה ברוטב שום, לימון וחמאהמנת פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il