אופן הכנת הבצק:
1 לערבב את מרכיבי הבצק ביחד עד לקבלת מרקם של בצק.
2 ללוש את הבצק מספר דקות, לגלגל לכדור ולהניח בצד למשך רבע שעה.
3 לרדד את הבצק בעזרת מכונה ידנית עד לקבלת שכבה דקה ואחידה של הבצק.
אופן הכנת המילוי:
4 למעוך את האפונה בעזרת מזלג ולערבב יחד עם גבינת הריקוטה.
5 להוסיף מלח לפי הטעם.
אופן הכנת הרוטב:
6 לחמם שמן זית במחבת, להוסיף שני עלי בזיליקום, לתבל ולהוריד מהאש.
אופן הרכבת המנה:
7 לקרוץ עיגולים מהבצק בקוטר של כ-4 ס"מ בעזרת טבעת.
8 לשים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק ולמרוח ביצה טרופה בקצוות הבצק (על מנת למנוע דליפת המילוי).
9 לסגור את הבצק בצורה של חצי ירח ולהדק היטב.
10 לשים את הרביולי במים רותחים עם מלח למשך 3 דקות.
11 לסנן את המים ולהעביר למחבת עם הרוטב.
12 לחמם את המחבת על אש נמוכה ל-3 דקות ולערבב את הרביולי עם הרוטב.
אופן ההגשה:
להעביר את הרביולי עם הרוטב לצלחת עמוקה, לקשט מעל עם חתיכות בזיליקום ולפזר מעל פלפל שחור.