1 הכנת הניוקי: מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומגיעים לרתיחה. להנמיך ללהבה בינונית עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים, לבדוק בעזרת סכין. 2. מעבירים את תפו"א למגש לתנור חם כ- 200 מעלות למשך 15 דקות. 3. לאחר מכן מקלפים אותם בעודם חמים. 4. מוסיפים את שאר החומרים ולשים בידיים מספר דקות לעיסה אחידה. 5. יוצרים רצועות וחותכים בעזרת קלף או סכין לפי הגודל הרצוי. (בד"כ כ-2 ס"מ אורך). 6. שומרים את הניוקי בצד, מפזרים עליו מעט קמח שלא ידבק. 7. הכנת הרוטב: במחבת או סיר קטן מזליפים 4 כפות שמן וכפית חמאה. 8. זורקים פטריות, מערבבים כדקה, מוסיפים שום, יין לבן, ומביאים לאידוי היין. 9. מוסיפים שמנת, גבינת עזים וטימין ומביאים להמסת הגבינה תוך כדי ערבוב. 10. מוסיפים עגבניות שרי, מטבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. 11. כשהרוטב מוכן מניחים את הניוקי בסיר עם מים רותחים כאשר הם צפים מעבירים בעזרת מסננת לתוך סיר הרוטב,מוסיפים את עלי הרוקט ומגישים לתוך צלחות אישיות. 12. מפזרים מעל מעט פרמז'ן ועירית קצוצה.