מכינים רוטב: 1 מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים פרוסות שום ואת העגבניות, ממליחים ומבשלים כ-10 דקות במחבת מכוסה. 2. לקראת הסוף מוסיפים את האפונה ומבשלים.
מכינים קציצות: 3 מערבבים בקערה את הבשר עם מלח, פלפל שחור, לחם סחוט, בצל סגול, פטרוזיליה, ביצים ומעט שמן זית. 4. צרים קציצות ומטגנים במחבת עם שמן זית. 5. מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים 5 דקות נוספות. 6. מבשלים את הפסטה העל פי הוראות יצרן, מעבירים את הפסטה לצלחות עמוקות ויוצקים מעל את הרוטב.