1 חותכים את העגבנייה לרבעים ומסירים את הגרעינים. את הרבעים חותכים לקוביות בגודל ס"מ על ס"מ. 2. מניחים את הבצל הקצוץ, הצ'ילי, קוביות הפרגית והשמן במחבת קרה מעל להבה בינונית, ומטגנים 2-3 דקות עד שהבצל מזהיב והמעטפת החיצונית של קוביות הפרגית מתבשלת. 3. ממליחים, מוסיפים את גרידת הלימון, הרוזמרין וקוביות העגבנייה. מבשלים דקה או שתיים כדי לאחד את הטעמים. 4. מוסיפים את השום, ואחרי חצי דקה את הסמבוקה. מבשלים 2-3 דקות עד שהאלכוהול כמעט מתאדה והסמבוקה מפרישה את כל טעמיה לרוטב. 5.את הפסטה מבשלים בסיר עמוק עם מים ומלח על פי הוראות היצרן. 6. רגע לפני שהפסטה מוכנה, מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש, ומחממים. 7. מסננים היטב את הפסטה ומעבירים ישירות למחבת. מערבבים היטב על אש בינונית, עד שכל המרכיבים נצמדים לפסטה וכל הנוזלים המיותרים מתאדים.