מגרדים את העגבניות. חותכים את העגבניות המיובשות ואת עגבניות השרי לקוביות קטנות ומוספים לתערובת קוטשים את שיני השום ומוסיפים לתערובות. וכך גם את הבזילקוםו רסק העגבניות ומוסיפים את כל שאר התבלינים לתוך התערובת ומערבבים היטב.
במחבת עמוקה שמים מעט שמן זית, לאחר שהמחבת חמה מוסיפים את התערובת. ממתינים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים, לאחר רתיחה מנמיכים את האש. באותו זמן מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה/ניוקי/רביולי. לאחר שהפסטה/ניקוי/רביולי מוכנים יש להכניס אותם לתוך הרוטב.