המצרכים (6 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
2 מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד קבלת בלילה סמיכה.
3 מחממים בסיר גדול כ-3 ליטר מים וממליחים בשתי כפיות מלח.
4 מעבירים את הבצק דרך מכשיר להכנת שפצלה ישר למים הרותחים.
5 כעבור כמה דקות יצופו השפצלה (בצקניות) למעלה. מוציאים אותם עם כף מחוררת למסננת ושוטפים במים קרים. שפצלה ברוטב סלמון של מסעדת אנינה | צילום: אורן שלו, יחסי ציבור
6 מכינים את רוטב הסלמון: במחבת חמה ממיסים חמאה ומקפיצים את הסלמון עם שיני השום ועגבניות השרי.
7 כאשר הסלמון מעט צרוב מוסיפים יין ומערבבים כדקה.
8 מוסיפים שמנת, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
9 מורידים מהאש ולפני הגשה מוסיפים בזיליקום.
10 מחממים מחבת טפלון וממיסים כף חמאה.
11 צורבים את השפצלה עד השחמה קלה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים קלות. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים פרמז'ן.
לעמוד הפייסבוק של אנינה מטבח איטלקי
>> אבי לוי הכין לכבוד החורף את המרקים שהוא אוהב במיוחד |