מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

פסטה בוטרגה

פסטה ברוטב עגבניות, פרחי קישואים, יין לבן וביצי דגים

|מאסטר שף| פורסם20:25
פסטה עם בוטרגה (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק פסטה:

  • 200 גרם קמח דורום
  • 2 ביצים
  • חצי כף מלח

לרוטב:

  • 3-4 שיני שום
  • שמן זית
  • 2 עגבניות מגורדות
  • חופן פטרוזיליה
  • עלים מגבעול אחד של תימין
  • מלח
  • פלפל ירוק קטן
  • 8-10 עגבניות שרי
  • כוס יין לבן
  • 8 פרחי קישואים
  • בוטרגה (ביצי דגים)

אופן ההכנה:

1לבצק: שמים במערבל מזון קמח, ביצים ומלח, מערבבים עד לגוש אחד ומוציאים. לשים קצת על משטח העבודה ואם הבצק דביק מדי, מוסיפים קצת קמח. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה.

2לרוטב: קוצצים את השום ומטגנים אותו מעט בשמן זית. מוסיפים את העגבניות המגורדות למחבת, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, תימין, מלח, פלפל ירוק ועגבניות שרי. מערבבים כל הזמן. מוסיפים את היין ומבשלים כרבע שעה עד שהוא מצטמצם.

3להכנת הפסטה: מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. את הפסטה מרדדים במכונה לעלה דק ומלבני ואז חותכים בצורת משולשים. זורקים למים הרותחים לדקה שתיים ומוציאים ישר לרוטב.

4את ביצי הדגים מגרדים בפומפייה דקה דקה. מוסיפים לפסטה כף אחת מביצי הדגים.

5מנקים את פרחי הקישואים, מוציאים מהם את הראש עם הניצן, קורעים אותם לשניים ומוסיפים למחבת עם הפסטה בסוף הבישול.

* אפשר להגיש את הפסטה עם סלייסים של ביצי דגים לקישוט

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il