מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה שלהם במים קרים בערך 30 דק, מסננים ומעבירים למגש עם מלח גס ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל50 דק (עד שהם רכים).
מקלפים אותם חשוב שיהיו חמים- ומגרדים על פומפיה דק דק ומכינים פירה, מוסיפים בהדרגה קמח ואם יש צורך מעט שמן זית (כיוון שאין ביצה במתכון) ומעט מלח.
מי שרוצה להוסיף תרד לניוקי ירוק או דלעת לניוקי כתום יוצא מעולה!
יוצרים 4 גלילים מעט מעוכים ופורסים לחתיכות,
עם מזלג חורצים פסים על כל ניוקי גם בשביל המראה וגם כדי שיתפוס יותר טוב את הרוטב .
לרוטב:
חולטים במים רותחים את פטריות הפורצ'יני המיובשות למשך 10 דק' (המים שלהם ישמשו ברוטב), חותכים את מיני הפטריות לחתיכות (אני אוהבת גדולות).
במחבת מטגנים בשמן זית את 2 עלי המרווה עד השחמה ומוציאים לצלחת נפרדת, מטגנים את השום הכתוש עם הפטריות (ללא הפורצ'יני בינתיים), ממשיכים להשחים,
מוסיפים את הערמונים הצ'ילי היבש ושאר התבלינים ולאחר השחמה של הפטריות מוסיפים את הפורצ'יני עם מעט מן המים של ההשריה, את ציר הירקות/ אבקת מרק מהולה במעט מים (לא יותר מדי שלא יהיה רוטב דליל) ונותנים לנוזלים להצטמצם על אש גבוהה כדי שהפטריות לא יספגו יותר מדי מים. לאחר 2 דק' מוסיפים את השמנת צמחית- אני משתמשת בשל Alpro היא רק 5% שומן וללא טעמי לוואי, מגיעים לרתיחה ממש עדינה ונותנים לרוטב להסמיך רק עוד דקה.
בסיר עם מים רותחים מבשלים את הניוקי עד שהם צפים ומעבירים למחבת לעוד הקפצה עם הרוטב. מעבירים לצלחות יפות ומסדרים מעל את עלי המרווה השזופים לקישוט.