קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות של כ1 ס"מ, מבשלים עד לריכוך ומסננים.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומוסיפים את החמאה, מוסיפים בצל קצוץ ומאדים, עד לשקיפות הבצל, מוסיפים את הערמונים הקלופים המבושלים, את קוביות הבטטה ומקפיצים כ5 דקות על אש בינונית. מנמיכים את האש, מתבלים בפלפל שחור טחון, אגוז מוסקט, ומעט מאוד גרידת לימון, מערבבים, ומוסיפים פנימה את השמנת. ממשיכים לבשל על אש נמוכה.
במקביל בסיר מרתיחים מים וממליחים, מבשלים את כובעוני השף עד שהם מוכנים אך שומרים על צורתם. מעבירים כחצי כוס ממי הבישול של הפסטה אל הרוטב, מערבבים את הרוטב וטועמים, מתקנים מלח במקרה הצורך.
מסננים את הפסטה.
בבלנדר מוט ידני טוחנים את הרוטב ומעבירים במסננת לקבלת מרקם קרמי.
מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים שום קצוץ ופלפל אדום חריף קצוץ, כשהשום מזהיב מוסיפים את כובעוני השף ומקפיצים כ3-4 דקות.
מניחים את הפסטה במרכז הצלחת, מוסיפים בנדיבות את הקרם ומעל מפזרים פתיתי פרמז'ן. מעטרים עם עלה בזיליקום ומגישים. בתיאבון!