1 מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן, אך לא יתר על המידה, כלומר עד לדרגת אל־דנטה. מסננים (לא שוטפים), מחזירים לסיר ומערבבים עם 2-1 כפות שמן זית כדי שהפסטה לא תידבק. מניחים בצד ומערבבים מדי פעם.
2 מחממים 40-30 גרם חמאה במחבת בינונית על אש בינונית־גבוהה ומטגנים את בצלצלי השאלוט עד להזהבה נאה.
3 מוסיפים קמח ומערבבים עד להיטמעות הקמח בחמאה.
4 מוסיפים יין לבן ומערבבים עד להתפרקות גושי הקמח.
5 מנמיכים את הלהבה לאש בינונית, מוסיפים שמנת ומערבבים היטב. בינתיים, מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
6 מוסיפים בהדרגה (חופן בכל הוספה) גבינת גרוייר מגוררת, רק אחרי שהכמות הקודמת נמסה ברוטב.
7 מנמיכים את האש, מוסיפים 15-10 גבעולי עירית קצוצים וחרדל, מערבבים וטועמים.
8 מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
9 מערבבים את הפסטה המבושלת עם הרוטב (בסיר או בקערה) ויוצקים לתבנית.
10 מניחים במעבד המזון פרוסות לחם ללא קרום עם 10 גבעולי עירית קצוצים דק, 20 גרם חמאה ומעט מלח, ומרסקים עד לקבלת פירורים. מפזרים על גבי תערובת הפסטה שבתבנית.
11 אופים במשך 25-20 דקות, עד שהפסטה מושחמת קלות. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.