1-חותכים את הפטריות הגדולות לרבעים, מניחים על מחבת שחוממה מראש, אחרי כמה דקות הופכים צד, אחרי כמה דקות מוסיפים כפית שמן ומעט מלח גס מערבבים ומורידים מהאש.
2-מכינים את הפסטה על פי ההוראות. כ-3 דקות לפני שהיא מוכנה מתחילים בהכנת הרוטב.
3-מחממים במחבת 3 כפות שמן זית איכותי (למי ששומר אפשר גם פחות). מכניסים את השום פרוס, ומעט פתיתי צ'ילי גרוס.
4-כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים מוסיפים קצת מלח גס ואת הפטריות ממקודם.
5-מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת. מקפיצים ומערבבים.
6-מוסיפים 2 כפות של פרמג'אנו, מעט סומק וחצי לימון סחוט. אם יש צורך ממליחים עוד.
7-מורידים מהאש, מוסיפים כמה עלי בזיליקום קצוצים ונותנים ערבוב אחרון.
8-מחלקים לקערות, מוסיפים עוד פרמג'אנו שנשאר מעל לכל מנה, עוד קצת עלי בזיליקום קצוצים וגם סומק לצבע יפה ולטעם חמצמץ.
9-בתאבון! :)