חותכים שני בצלים בינוניים לקוביות קטנות, חותכים גזר בינוני ופלפל לקוביות קטנות מאוד, פורסים שתי שיני שום לפרוסות דקות.
במחבת מאדים את הבצל עם השום עד שנעהיה שקוף, מוסיפים שאר הירקות וממשיכים לאדות עד לקבלת צבע קלוי של הירקות. מוסיפים חצי ק"ג בשר טחון ומטגנים יחד עם כל הירקות עד שכל הבשר סגור היטב. מוסיפים פרוסה של לימון כבוש קצוצה ,מוסיפים כמון,מלח ושום גבישי וממשיכים בטיגון עד שהבשר מטוגן טוב ומקבל קצת טעם צלוי. מוסיפים למחבת בקבוק של מחית עגבניות ושתי כוסות מי ברז , מערבבים ומכסים המחבת במכסה , לאחר מספר דקות בודקים ומתקנים תיבול, מנמיכים אש וממשיכים בבישול כחצי שעה עד לאידוי כמעט מלא של הנוזלים.
בסיר נוסף מבשלים במים עם מעט מלח חבילה של פסטה , לטעמי ה TORTIGLIONI הוא הסוג האידאלי מכיוון שמקבל באופן המושלם את הרוטב. כשהפסטה מוכנה מסננים , מעבירים למחבת עם הרוטב ומקפיצים קלות. המנה מוכנה וניתן לאכול מייד אבל היא ממש משתבחת לאחר שיושבת קצת זמן. הלימון הכבוש מוסיף משהו מאוד יחודי לטעם והכמון נותן את הצד הישראלי/ מזרחי למנה .