מכינים סיר עם מים חמים, מלח גס ברגע שהם רתחו ומכניסים את הפסטה.
לרוטב :
לוקחים ווק עמוק שמים שמן זית, כף וחצי שתיים ושמים את השום הכתוש ואת עלי המרווה.
קוצצים דק את הבצל ירוק והפלפל חריף ומכניסים לווק .
באותה עת, מרתיחים סיר עם מים חמים ושמים את עלי התרד לרכך אותם מעט.
קוצצים את הנענע, בזיליקום והפטרוזיליה ומכניסים לווק יחד עם חתיכות ארטישוק ספרדי.
לאחר מכן מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים.
מוסיפים את כמות הפסטה הרצויה ומגישים עם גבינת פרמזן מגורדת מעל והנה לכם מנה מפנקת.