1 מאדים בסיר את הבצל עם כפית מלח ורבע כוס מים על אש בינונית כרבע שעה, עד לריכוך מוחלט של הבצל. 2. מטגנים במחבת חמה עם מעט שמן את הבשר עד להשחמה , תוך ערבוב. 3. מעבירים בעזרת כף מחוררת את הבשר אל הסיר עם הבצל ומערבבים היטב. 4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, הפפריקה, הסוכר והיין ומבשלים חמש דקות מעל להבה גבוהה. 5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד חצי שעה על אש בינונית. 6. מוסיפים את תערובת התבלינים, השום והאורגנו. מבשלים חמש דקות נוספות, מתקנים תיבול ומסירים מהאש. התערובת אמורה להכיל נוזלים. במידה והיא יבשה יש להוסיף מעט מים. 7. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים בבת אחת את הקמח וטורפים היטב בעזרת מטרפה. 8. ברגע שהקמח נטמע בחמאה מוסיפים את החלב וממשיכים לטרוף היטב את הבלילה על אש נמוכה. 9. מוסיפים את התבלינים והשום וברגע שהבלילה מתחילה להסמיך מסירים את המחבת מהאש. 10. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית פיירקס ומסדרים בתחתיתה שכבת דפי לזניה אחידה. מסדרים מעל שכבת בולונז בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים מעל שכבת בשמל לא עבה וזורים מוצרלה. חוזרים שוב על סידור השכבות. מסדרים שכבה שלישית של דפי לזניה, מעליה מורחים שכבת בשמל אחרונה ועליה זורים שוב מוצרלה. 11. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהלזניה משחימה. מוציאים ומגישים חם עם סלט ליד.