מרתיחים בקומקום חשמלי מים ומעבירים לסיר, ממליחים את המים כדי שהפסטה לא תדבק ושופכים את כמות הפסטה הרצויה. מבשלים עד שהפסטה מתרככת (אך לא יותר מדי). מעבירים למסננת ולקרר עם מי ברז.
קוצצים בצל וחותכים את החלק העליון של הקבוצ'ה ומרוקנים את תוכנו. לא לזרוק את ה"בשר" של הקבוצ'ה! רק להפריד את הגרעינים כמה שאפשר.
מחממים מעט שמן זית במחבת, זורקים ברוקולי ובצל קצוץ עד שהבצל מקבל שקיפות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את תוכן הקבוצ'ה ששמרנו מקודם ומערבבים. מתבלים בטימין, רוזמרין, בזיליקום ופרוסות שום ושוב מערבבים. נותים לרוטב להתבשל כ-5 דקות ומוסיפים את הפסטה שהכנו. מערבבים כדי שהרוטב יעטוף את כל הפסטה ומתבלים במלח, פלפל וסוכר. שוב מערבבים, טועמים ומוסיפים תיבול אם צריך.
מוזגים כמות מהפסטה לתוך הקבוצ'ה ומגישים.
בתאבון!