שמים בקערה את כל רכיבי המילוי על פי הסדר הרשום חוץ מהשמן, משמנים את היד שמשתמשים בא ללישה בשמן בנדיבות ולשים את תערובת המילוי היטב ממלאים את צינורות הקנולי ומניחים בתבנית עוברים להכנת הרוטב
בסיר קטן או מחבת מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה מוסיפים את הרסק מערבבים ומוסיפים את העגבניות והתבלינים ברגע שמבעבע מוסיפים את המים הרותחים מנמיכים את האש ומכסים במכסה נותנים לרוטב בישול של 2-3 דקות(לא יותר)
מפזרים מלמעלה את הכוסברה שלמה ומכבים את הגז
שופכים את הרוטב מעל הקנולי שבתבנית
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לחצי שעה מוציאים ושיהיה בתאבון