1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
2 מערבבים היטב את כל מרכיבי כדורי הבשר, ויוצרים כדורונים קטנים בגודל כפית.
3 מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את כדורי הבשר (אפשר גם בנגלות) עד שהם משחימים מכל הכיוונים. שימו לב שכדורי הבשר עוד יעברו אפייה, אז אין צורך לטגן אותם עד הסוף.
4 מכינים את רוטב העגבניות: מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה ומוסיפים למספר שניות את השום. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, עלי הבזיליקום, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים מינימום 20 דקות בבעבוע עדין.5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.6. מכינים תבנית גדולה (פיירקס, או תבנית שמתאימה ללזניה, בערך בגודל 22X33 ס"מ) ומתחילים להרכיב את הזיטי: יוצקים מעט מרוטב העגבניות על תחתית התבנית, מפזרים שליש מכמות הפסטה ושליש מכמות כדורוני הבשר. עליהם מפזרים גושי ריקוטה וכחצי מכמות הפרמזן. יוצרים שכבה שנייה: על הפרמזן יוצקים עוד מהרוטב (כשליש כמות) עוד שליש כמות פסטה ושליש כמות כדורוני בשר, גושי ריקוטה והחצי השני של כמות הפרמזן. יוצרים שכבה שלישית: רוטב עגבניות, שארית הפסטה, שארית כדורוני הבשר ושארית הרוטב. מעל הכל מפזרים את המוצרלה המגוררת.
7 סוגרים את התבנית בנייר כסף באופן רופף ואופים כ-40 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10-15 דקות, עד שהמוצרלה מזהיבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!