מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

פסטת בריאות עם טונה וירקות

45 דקות וזה שלכם: פסטה קיצית עם זוקיני, חציל, בצל סגול ועגבניות - ומעל הכל טונה, בשביל החלבונים והכיף

|mako אוכל| פורסם08:31
פסטה עם טונה וזוקיני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 חבילה פסטה מקמח מלא
  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 1 בצל סגול גדול חתוך לרצועות
  • 1 חציל, חתוך לקוביות
  • 3 זוקיני, חתוכים לרצועות עבות
  • 15 עגבניות שרי
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס יין לבן (לא חובה, אפשר להמיר במים חמים)
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • קופסת טונה 5% עם לימון ופלפל

אופן ההכנה:

1מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הירקות לפי הסדר: מטגנים את החציל כ-10 דקות. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות. לסיום מוסיפים את השום.

2מוסיפים נוזל (יין לבן או מים חמים), בזיליקום ותבלינים, מבשלים כ-5 דקות, מוסיפים את הטונה ומערבבים.

3מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן מסננים.

4מוסיפים את הרוטב לפסטה ומגישים.

ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> עוד מתכוני טונה שווים

>> והנה עוגת נפוליאון עם טוויסט מגניב

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il