1 קולים את רצועות הזוקיני על פלנצ'ה או מחבת עם מעט שמן זית ושומרים בצד.
2 מקפיצים במחבת גדולה או ווק את הבצל, השום והגמבה במשך כ-5-7 דקות עד שמתרככים מעט. במקביל מכינים את הספגטי לפי הוראות ההכנה.
3 מוסיפים את הטונה, זיתי הקלמטה, פרוסות הלימון ורצועות הזוקיני ומקפיצים עוד כ-2 דק'.
4 מתבלים לפי הטעם במלח, אורגנו, בזיליקום וצ'ילי גרוס.
5 מוסיפים 2 מצקות של המים בהם התבשלה הפסטה למחבת וממשיכים לבשל עוד כ1-2 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
6 מוסיפים את הספגטי ומערבבים הכל ביחד.
7 מגישים ומגררים על את הגבינה (ניתן להשתמש גם בפרמז'ן).
8 בתיאבון!