1 קולפים את הבטטה וקוצצים לקוביות בגודל 2 ס"מ. 2. מכניסים לסיר בינוני-קטן, מכסים במים, ממליחים, מכסים ומבשלים רבע שעה על אש גבוהה. 3. בינתיים מרתיחים את המים לפסטה עם חצי כפית מלח. 4. מבשלים את הניוקי עד שהם צפים – זה קורה בערך בסוף בישול הבטטה. זכרו את כלל הברזל האיטלקי – פסטה לא מחכה לרוטב. מוציאים למסננת (ולא שוטפים!). 5. מסננים את הבטטה ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת, החמאה והשום, ממליחים ומפלפלים. 6. בעזרת בלנדר ידני או מועך פירה (זה לוקח דקה או שתיים נוספות) מועכים את התערובת עד שהיא אחידה. 7. מרפדים כלי הגשה בקרם, מסדרים את הניוקי ומגישים עם כלי רוטב בצד