מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

עלי לזניה מגולגלים עם גבינה בולגרית

מקסים כמה שזה פשוט: עלי לזניה מגולגלים עם גבינה, שמשתכשכים ברוטב מהיר של עגבניות, שמנת ושום. לזה אנחנו קוראים ארוחה מהירה

|mako אוכל| פורסם12:55
לזניה עם טוויסט (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חצי חבילה עלי לזניה
  • עגבניה אחת
  • כפית שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
  • תימין מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 60 גרם גבינה בולגרית
  • מעט גבינה צהובה

אופן ההכנה:

1מבשלים את עלי הלזניה כמו פסטה רגילה - 7 דקות במים רותחים. מסננים.

2בינתיים מגררים את העגבנייה למחבת עם כפית שמן ומטגנים דקה אחת. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מספר שניות בלבד, רק עד שהריח של השום מתחיל להתפשט באוויר.

3מוסיפים את השמנת ומתבלים. מבשלים 3-4 דקות.

4מוציאים כל עלה לזניה בנפרד מהמסננת ומניחים עליו גבינה בולגרית לפי הטעם.

5מגלגלים את העלה כמו קנלוני ומניחים עם הצד המקופל בתוך הרוטב. חוזרים על הפעולה עד שכל העלים מגולגלים בתוך המחבת, ומבשלים יחד 2-3 דקות.

6מגררים את הגבינה הצהובה ומזלפים עוד שמנת, אם רוצים.

>> והנה הסנדוויץ' ההורס של דליה אלחדף, שמחזיק ארוחה שלמה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il