היתרון של רטטוי בתנור הוא שהוא נותן כבוד לכל ירק, ממצה את הטעמים ומשאיר את הירקות בקוביות יפות. מנה זו נולדה בתקופת הסגר, מתוך מחשבה לשלב בין ירקות צלויים לפסטה מבושלת. אוריקטה (בתרגום חופשי: אוזניים קטנות) היא צורת פסטה מיוחדת, שמגיעה מחבל פוליה ומתאימה במיוחד למתכון זה. המצרכים :לתבנית 30 על 40 ס"מ:
אופן ההכנה:1 משמנים את התבנית בשמן זית ומחממים תנור ל-220 מעלות. 2 מערבבים בתבנית את הכרישה, הבצל, החציל, הפלפל ועגבניות השרי. 3 ממליחים במלח גס ומפלפלים, מוסיפים עוד מעט שמן זית ומכניסים לתנור לצלייה של 10 דקות. 4 מוסיפים לתבנית את היין, הפולפה והזוקיני, מערבבים היטב ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות. 5 בינתיים מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים, על פי הוראות היצרן. 6 מוציאים את הירקות מהתנור, מוסיפים את עלי האורגנו ואת הפסטה החמה ומערבבים. 7 מגררים פרמזן מעל הכל ומגישים חם. אוריקטה עם רטטוי בתנור | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליההמתכון הוא סנונית ראשונה מתוך ספר הבישול המתהווה בימים אלה "געגועים לאיטליה", של השף מנה שטרום, שיכלול יותר מ-100 מתכונים בתיבול זיכרונות מארץ המגף. רוצים לתמוך בהוצאת הספר? תוכלו לעשות את זה כאן |