קופלים את תפוחי האדמה, אופים אותם עד שננעץ מזלג (לפתוחי אדמה בינוניים יקח בערך שעה להאפות)
מועכים את תפוחי האדמה כשהם חמים, מוסיפים קמח בהדרגה (קודם כוס ואז לבדוק אם אפשר כבר ליצור נקניק ממנו ניצור את הניוקי), מוסיפים חלמונים, כפית מלח ו30 גר' פרמזן.
מכינים נקניקי בצק ומהם קורצים קוביות בגודל ס"מ,
שמים את הניוקי אחד אחד על נייר אפייה,
מחממים סיר 4 ליטר של מים רותחים עם רבע כפית מלח
מבשלים את הניוקי בערך ב4 סבבים, כדי שהם לא ידבקו
הם מוכנים אחרי 5-8 דקות. תלוי בחום של המים ובכמות ששמתם.
מחממים חמאה במחבת, מוסיפים עלי טימין, שן שום ומלח פלפל לפי הטעם.
מקפיצים את הניוקי המבושלים בתערובת החמאה, בוזקים פרמזן ומגישים!