1 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מינוס 2 דקות מזמן ההכנה. מסננים ומניחים בצד.
2 מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא נטמע היטב בחמאה המומסת. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כ-½ כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים (התהליך לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית). מוסיפים את מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
3 מערבבים את הפסטה עם הבשמל, הגבינות ומתבלים.
4 מעבירים את התערובת לכלי חסין אש מפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים ואת פירורי הלחם מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. לפני ההגשה לתת למקרוני להתקרר כ-5 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!