1 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת רחבה שמן זית ומזהיבים בו את הבצל והשום.
2 מוסיפים עגבניות ומבשלים על אש קטנה במשך כ־15 דקות.
3 מסירים מעל האש. מוסיפים בזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
4 טוחנים במעבד מזון ליצירת רוטב חלק ואחיד. שומרים בצד.
5 מכינים את קציצות הבשר: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לעיסה אחידה.
6 משמנים את כפות הידיים ויוצרים בעזרתן מהעיסה כדורים. מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 אופים את הכדורים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־7 דקות עד שהם משחימים קלות.
8 שמים את הקציצות ברוטב העגבניות, מוסיפים את הספגטי, מחממים ומגישים.