המצרכים (7 מנות):לבצק
למלית גבינה ותרד
למלית בטטה ותפוחי אדמה
אופן ההכנה:1 מכינים את המלית מראש ומניחים בצד. 2 טוחנים/מועכים יחד את הגבינה והתרד.מתבלים במעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט. 3 למלית הבטטה-תפו"א: אופים בתנור עד ריכוך, מקלפים ומועכים – מוסיפים מלח/פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. להכנת הבצק 1 מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק יחד במשך 2 דקות במהירות 2. 2 מעבירים למשטח עבודה ומהדקים לגוש חלק בלישה ידנית. 2 מרדדים במכונת פסטה עד לעובי דק מאוד. בערך 2 מ"מ (ניתן גם לרדד באופן ידני, אך מומלץ במכונת פסטה). 3 מיישרים את רצועות הבצק הדקיקות על משטח עבודה, מברישים קלות במים ומזלפים לרוחב רצועת הבצק, במרכז, גבעות מהמלית המועדפת תוך שמירת מרווחים של כ-3 ס"מ. 4 מניחים מעל עלה נוסף של בצק. מהדקים/מסמנים עם דופן כף היד את ההפרדה בין יחידות הרביולי ותוך כדי משתמשים בתנועה זו לחילוץ 'כיסי אוויר' שנוצרו בסגירה. 5 עם קורצן רביולי (או גלגלת מיוחדת) חותכים ומפרידים את הרביולי לריבועים שלמים, חצאי ריבוע, עיגול או סגירה ידנית ללא קורצן - עניין של העדפה. 6 מאחסנים בקופסא אטומה תוך הפרדה בין השכבות בנייר שעווה/אפייה/גיליונות ניילון הפרדה ומקפיאים. 7 הבישול: מביאים לרתיחה מים מומלחים מעט ומכניסים את הרביולי, כמות קטנה בכל פעם כדי לא לצנן את המים יותר מדי ולמנוע הידבקות. מבשלים כ-8 דקות על להבה מונמכת. הרביולי אמורים לצוף כעבור 6 דקות בישול. שולים עם כף מחוררת ומעבירים לצלחת. יוצקים רוטב ומגישים חם. לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא |