1 מחממים מחבת על להבה בינונית (ללא שימון) ומקפיצים פקאנים כ-2 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.
2 מכינים את הרוטב: מוסיפים חמאה למחבת וממיסים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל והשום רכים.
3 מוסיפים תרד וקליפת לימון ומאדים כ-2 דקות עד שהתרד מתרכך.
4 מוסיפים ריקוטה פרסקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה.
5 מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. שומרים 2 כוסות ממי הבישול ומסננים.
6 יוצקים 3 מצקות ממי הבישול הפסטה לרוטב הריקוטה, מערבבים ומביאים את הרוטב לסף רתיחה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מצקת ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.
7 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.
8 מפזרים את האגוזים על הפסטה ומגלפים גבינת גרנה פדנו בעזרת קולפן ירקות. מגישים מיד.