1 מקלפים את קליפת החציל ופורסים לפרוסות בעובי בינוני.
2 מפזרים קצת מלח על הפרוסות ומשאירים לנוח כרבע שעה
שיפרישו את הנוזלים. לוקחים נייר מגבת ומיבשים את
פרוסות החציל.
3 מטגנים את פרוסות החציל במחבת בשמן עמוק וכשהם
חומים ויפים מוציאים לנייר מגבת מעל מסננת שיספוג את
השמן.
4 באותו השמן שנישאר במחבת ניתן לטגן את הבצלים עד
להזהבה וכשהם נעשים שקופים יש להוציא מהמחבט.
5 את הבשר הטחון אני מטגנת ומפוררת תוך כדי ערבוב עד
שהבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים התאדו.
6 יש להוסיף את הבצל המטוגן, שום, מלח ופלפל טחון גרוס - מטגנים עוד כמה דקות וטועמים.
7 לרוטב העגבניות – לטגן את הבצלים להזהבה, מוסיפים את קופסת רסק העגבניות הכתושות + הרסק + שום כתוש, מלח פלפל שחור גרוס ופפריקה אדומה חריפה + כמה כפות של סוכר לפי הטעם. יש לבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שעה במכסה סגור ולערבב כל הזמן.
8 הכנת השכבות בתבנית: לפני ששמים את הלאזניה בתבנית יוצקים מעט מרוטב העגבניות לכיסוי תחתית התבנית. לאחר מכן שמים את דפי הלאזניה מעל לרוטב זה לצד זה (תלוי בגודל התבנית). מעל דפי הלאזניה מכסים בשכבת הבשר הטחון ומעליהם מניחים כמה פרוסות מהחציל המטוגן. שוב מניחים דפי לאזניה ויוצקים מרוטב העגבניות.
9 מעל לשכבת רוטב העגבניות שוב מכסים בבשר הטחון ושכבה של פרוסות חציל מטוגן מעל.
ניתן מעל לשכבת החציל אני להוסיף טבעות בצל חי חתוך דק דק שמוסיף טעם וקרנציות. (לא חובה.)
סה"כ 5 שכבות של עלי לאזניה כל פעם מכוסה ברוטב בשר, חציל ועגבניות.
בשכבה העליונה מוסיפה רק רוטב עגבניות – ולאלה שלא שומרים כשרות שכבה נדיבה של גבינה צהובה.
לפני הכנסת התבנית אני מוסיפה כשליש כוס מים לאורך כל דפנות התבנית על מנת שהלאזניה לא תתייבש ומכסה אותה ברדיד נייר אלומיניום עבה.
מחממת תנור לחום של כ- 190 מעלות ומניחה את התבנית במרכז התנור לכחצי שעה ובודקת שהלאזניה רכה ומוכנה. לאחר מכן מורידה את נייר האלומיניום ונותנת לשכבות קצת ייבוש וקרנציות ולגבינה הצהובה להשחים.
בתיאבון.