מכינים את בצק הפסטה- מנפים את הקמח ומערבבים עם המלח. יוצרים גבעה מהקמח על משטח העבודה ושופכים פנימה את הביצים ושמן הזית. מערבבים עד ליצירת בצק אחיד ומעבירים למנוחה במקרר ל30 דקות.
בינתיים מכינים את המילוי- מחממים חמאה, מוסיפים את השאלוט הקצוץ, מטגנים כדקה. מוסיפים את השום והפטריות הקצוצות דק, מטגנים מספר דקות עד צמצום הנוזלים. מוסיפים תימין ובזיליקום, את השמנת המתוקה , מתבלים במלח פלפל ומעט אגוז מוסקט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים בצד להתקרר.
בינתיים פותחים את בצק הפסטה במכונת פסטה עד לעובי הרצוי, קורצים עיגולים בגודל הרצוי וממלאים בתערובת. סוגרים את הבצק לצורת טורטליני (אפשר גם לצורת רביולי).
מכניסים את הטורטליני למים רותחים ומלוחים ל 2/3 דקות בערך, טועמים אחד לבדוק שרך מספיק.
מסננים מהמים.
במחבת ממיסים חמאה עם המרווה והשום, מקפיצים את הטורטליני עד שמתעטף במחמאה , מניחים בצלחת, מפזרים מעל פרמזן ובזיליקום .