פסטה ירוקה זריזהאת הפסטה הזאת, שאפשר לקרוא לה "הכי קלה בעולם", הילדה שלי המציאה: מבשלים פסטה, קוצצים קצת עשבים ירוקים עם מספריים, מוסיפים קצת שמן זית וגבינה מגוררת והופ, יש ארוחת ערב בכמה דקות
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
"רוצה עם רוטב עגבניות?", לא. "עם פסטו?", לא. "עם... עם... עם קטשופ???", לא, לא ולא. "טוב, אז הנה צלחת של פסטה בלי כלום, תפתחי את המקרר ושימי לך עליה מה שאת רוצה". אז היא פתחה והוציאה גבינה צהובה. מהארון היא לקחה צנצנת של תערובת תיבול איטלקית וממני ביקשה את בקבוק שמן הזית. פיזרה קצת מזה, בזקה קצת מזה, ביקשה שאזרזף לה מעט שמן זית והופ, למיקרו. הגדולה רצתה אותו דבר והקטנה חיסלה לשתיהן חצי צלחת. הבנתי שהאמצעית עלתה פה על משהו. אחרי כמה שכלולים ושדרוגים הגענו לגרסה הסופית של הפסטה הירוקה שכוללת כיף גדול במיוחד – קיצוץ עשבי תיבול בעזרת מספריים. גם פיתוח מיומנויות, גם תעסוקה בזמן שהפסטה מתבשלת וגם מעורבות בהכנה שמעוררת את התיאבון. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. 2 בזמן שהפסטה מתבשלת קוצצים את הפטרוזיליה. מפרידים את העלים מגבעולי הבזיליקום וקוצצים גם אותם. אפשר לעשות זאת ע"י גזירה במספריים לחתיכות קטנות. את הירוקים קוצצים בזהירות בעזרת מספריים | צילום: אסתי רותם, mako אוכל3 כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומחזירים לסיר בעודה חמה. מוספים לסיר את כל החומרים מלבד הגבינה. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. 4 מוסיפים את הגבינה, מערבבים היטב. מחכים דקה או שתיים עד שהגבינה נמסה ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |