1 להכנת הניוקי: מערבבים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים עד שנוצר בצק. מכניסים את הבצק למקרר למשך כשלוש שעות.
2 מוציאים מהמקרר את הבצק למשטח מקומח ויוצרים נקניקים ארוכים בקוטר סנטימטר. חותכים מהנקניקים חתיכות באורך של סנטימטר ומקמחים. ניתן לחרוץ במזלג פסים על כל יחידה.
3 מרתיחים בסיר מים ומלח, מכניסים את הניוקי לסיר ומבשלים כדקה או עד שהניוקי צפים.
4 מוציאים את הניוקי ומוסיפים לרוטב העגבניות.
5 להכנת רוטב העגבניות: מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה ואת הפלפל החריף ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף. במידת הצורך, מוסיפים מעט מים.
6 מעבירים את הרוטב דרך "מולי" (מסננת/מועך ירקות) לסיר אחר, או טוחנים בבלנדר לאחר שהוצאנו את עלי הדפנה ואת הפלפל החריף.
7 מחזירים את הרוטב לסיר ומבשלים כ-20 דקות נוספות או עד לסמיכות רצויה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וגם סוכר, עד לשבירת החמיצות של רוטב העגבניות. צריך להיזהר בכמות הסוכר שמוסיפים. מצננים ומכניסים לצנצנת בנפח ליטר.