לניוקי:
שמים את הארטישוק הירושלמי, הבטטה והתפ"א בתנור, בחום של 200 מעלות עד לריכוך (בערך שעה וחצי).
מחכים מעט שיתקרר, מועכים לפירה (משקל העיסה לפני הוספת הקמח צריך להיות 350 גרם). מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכולו נטמע. מקמחים משטח עבודה בנדיבות, יוצרים צורת נקניק, חותכים לחתיכות קטנות (רצוי לגלגל כל ניוקי על מזלג, ליצירת פסים).
מבשלים במים רותחים, מומלחים, עד שהניוקי צפים.
במחבת מטגנים את השום בחמאה למספר דקות, מוסיפים טימין, מלח ופלפל וממשיכים לטגן. מוסיפים רבע כוס יין לבן ומצמצמים מעט את הרוטב. מגררים מעט פרמז'ן.
מוסיפים את הניוקי ומקפיצים קלות במחבת עד שהם מתכסים ברוטב.
מעבירים לצלחת הגשה, מגררים מעל עוד פרמז'ן.