1 מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה. 2. טורפים את ביצה וחלמון הביצה ומוסיפים למחית תפוחי האדמה את מערבבים ומוסיפים את הקמח, המלח הפלפל ועלי המרווה. לשים עד שמתקבל בצק אחיד. 3. מגלגלים את הבצק ל"נקניקים" בעובי אצבע. בעזרת סכין חדה חותכים את הנקניקים לפיסות של כשני ס"מ ומניחים על מגש מקומח בסולת. 4. מכינים את הרוטב: שורפים את העגבניות מעל להבת הגז. כשהקליפה חרוכה חותכים כל עגבנייה לשמונה חלקים. 5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום והמרווה כשתי דקות, חשוב להקפיד שהשום לא יישרף כלל. 6. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את העגבניות השרופות לשתי דקות טיגון, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים. 7. מרתיחים מים בסיר עמוק, מוסיפים מלח וכשהמים רותחים מבשלים בהם את הניוקי כשתי דקות (עד שהם צפים). מסננים ומזליפים מעל הניוקי החמים כשתי כפות שמן. 8. מניחים את הניוקי בצלחת הגשה ויוצקים מעליהם את רוטב הניוקי, מפזרים מעל את שבבי הפרמז'ן ופרורי הלחם. מגישים מיד.