1 להכנת הפסטה: מניחים פסטה (יבשה) בקערה, מוסיפים את שמן הזית, מכסים בניילון נצמד או בצלחת ומניחים כך למשך שלוש שעות עד לילה, בטמפרטורת החדר או במקרר.
2 להכנת הרוטב: מערבבים את העגבניות המרוסקות, שמן הזית, האורגנו, המלח, הפלפל השחור, הצ‘ילי והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
3 להכנת המאפה: מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מסדרים מחצית מכמות פרוסות העגבניות בתבנית, כך שיכסו את התחתית. מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מלח.
4 מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומעבירים לתבנית. מהדקים ומיישרים, כך שהפסטה תהיה מכוסה היטב על ידי הרוטב.
5 מעטרים במחצית השנייה של פרוסות העגבניות, מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מלח. אופים במשך שעה עד שעה ורבע, עד שפרוסות העגבניות שלמעלה צרובות קלות, ועד שפסטה הנשלפת ממעמקי התבנית רכה דייה. מוציאים מן התנור, מצננים קלות ומגישים.