1 מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.
2 מוסיפים חמאה וממיסים על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים בצל ותימין או מרווה ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה עדינה. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.
3 מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים דקה. מוסיפים יין אדום יבש ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין דקות אחדות עד שהרוטב מצטמצם.
4 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
5 מוסיפים מרסלה לרוטב ומבשלים דקתיים. מוסיפים את הכבדים ומחממים יחד בעדינות דקה-שתיים נוספות. מסירים מהכיריים.
6 מסננים את הפסטה ומסדרים בצלחות הגשה. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.
* גיוון: פסטה עם כבדי עוף, יין ושמפיניון: לפני שמטגנים את הכבדים מטגנים כוס פטריות שמפיניון שלמות קטנות (או חצויות) בשמן זית עד הזהבה. מוציאים, שומרים בצד ומוסיפים בסוף לרוטב המוכן.