1 מכינים את המצות לעבודה: מרטיבים מצות במים, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.
2 בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים 3 כפות שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל והשום רכים.
>> עוד מתכונים לפסח
3 מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישת ופירור הבשר, עד שהוא משנה את צבעו.
4 מעבירים לקערה גדולה ומצננים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
5 מרכיבים את הפשטידה: משמנים את התבנית בשמן זית בנדיבות. מניחים מצה במרכז התבנית ועוד 4-5 מצות מסביב, כך ששולי המצות גולשים אל מעבר לתבנית וישמשו לכיסוי הפשטידה (תבנית בקוטר 26 ס"מ ובגובה 6 ס"מ). משטחים מחצית מן המלית. מניחים מצה במרכז ושוברים מצה נוספת על מנת לרפד את כל המקומות שלא מכוסים על ידי המצה המרכזית. משטחים את שאר המלית. מכסים את הפשטידה בשולי המצות ומניחים מעל מצה נוספת, שתיתן כיסוי מושלם.
6 מברישים בנדיבות שמן זית.
7 אופים כ-40 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה קלות.
8 מוציאים את הפשטידה מהתנור, יוצקים עליה מרק חם באופן שווה, ומחזירים את הפשטידה לתנור לעוד 10 דקות של אפייה, עד להזהבה.
9 ממתינים כ-15 דקות, הופכים ופורסים. מגישים עם סלט ליד.
* שומרים מכוסה במקרר עד שלושה ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.