להכנת הטנזיה :
1 מטגנים במעט שמן את הבצל עד שהוא מזהיב.
2. מוסיפים בהדרגה את המרכיבים לפי סדר כתיבתם אחד אחרי השני כשכל מרכיב מטוגן כ- 2 דקות.
3. מוסיפים את התבלינים.
4. לבסוף מוסיפים את היין ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.
להכנת הריזוטו:
1 חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והטימין עד שהבצל שקוף .
3. מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-2 דקות.
4. מוסיפים את האורז למחבת. יוצקים לסיר מצקת מציר הירקות (או מעט מים רותחים) ומספיגים בגרגרים.
5. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת, על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי.
סה"כ התהליך אורך כ-18 דקות, תוך השגחה צמודה.
להכנת הצלעות:
1 ממליחים ומפלפלים את הצלעות .
2. במחבת עם תחתית כפולה מחמים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ 2-3 דקות מכל צד.
בצלחת מניחים מעט מן הריזוטו, מעליו את הטנזיה ומעל הכול מניחים 3 צלעות ומגישים. אפשר ליצוק מעט הנוזל של הטנזייה על הצלעות.