סיגרים ממולאים בבשר טחוןקשה מאוד למצוא מישהו שיכול לעמוד בפני מנה ראשונה כל כך מפתה: דפי סיגר פריכים ומתפוצצים שבתוכם מילוי בשרי רך ומתובל. תוסיפו טחינה ורכז רימונים ויש לכם להיט היסטרי בשולחן. אולי כדאי להכפיל כמויות מראש
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים (15 מנות):ל-15 סיגרים:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן ניטרלי עד להזהבה. מוסיפים למחבת פטרוזיליה ואת הבשר הטחון. בעזרת כף מועכים ומפוררים את הבשר במשך כשתי דקות עד שהוא מפורר ומבושל כמעט לגמרי. 2 מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומורידים מהאש להתקררות. 3 בקערה קטנה מערבבים כפית קמח עם כף מים (ככה יוצרים "דבק" שידביק בהמשך את הסיגר בזמן הגלגול שלו) סיגרים - קיפול | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako4 מכינים את הסיגרים: מניחים את דף הסיגר לאחר שהוא הופשר (שימו לב על גב האריזה להנחיות ההפשרה המומלצות) על משטח עבודה, ממלאים בתחתית הדף שורה של בשר טחון, מקפלים את שני צידי הסיגר כלפי פנים ומגלגלים כמעט עד הסוף את הדף. מורחים בעזרת האצבע את הקמח עם המים שיצרנו כדי שהסיגר יידבק ולא יפתח בטיגון (ראו סרטון הדגמה למטה). 5 מטגנים את הסיגר במחבת עם שמן יחסית עמוק כ2 דקות מכל צד עד להזהבה. טיגון בשמן חצי עמוק | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako*מגישים עם טחינה ורכז רימונים (אל תוותרו עליו!) סיגרים ממולאים בבשר טחון | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoיעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. בתיאבון! |