1 מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לפרוסות עבות. חותכים באמצע כל פרוסה מעין כיס, אך לא עד הסוף. עושים את אותו הדבר גם עם החציל.
2 מערבבים יחד את כל מרכיבי הבשר וממלאים כל כיס בתערובת.
3 מכינים צלחת אחת עם קמח וצלחת שנייה עם ביצה טרופה ומעט מיץ לימון.
4 טובלים את המפרום בקמח ואז בביצה ושוב בקמח ומעבירים לטיגון בשמן עמוק למשך 4-5 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
5 מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן לתבנית אפייה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 150 מעלות.
6 מחממים סיר קטן עם שמן. קוצצים בצל ומטגנים בסיר עד להזהבה. מגררים את העגבניות ומוסיפים. מוסיפים את השום ופלפל חריף, אם רוצים. מבשלים 4-5 דקות ומוסיפים את רסק העגבניות. מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך במידה הרצויה.
7 מוציאים את המפרום מהתנור, מסדרים בצלחת ומזלפים מעליו את רוטב העגבניות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!