להכנת הקציצות :
1 מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם השום, הכמון, הכורכום והפפריקה, המלח והפלפל. מוסיפים את התפו"א המגורר ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2 יוצרים כדורים מתערובת הקציצות, יוצרים גומה במרכז כל קציצה ומכניסים לתוכה חצי תמר. עוטפים את התמר בבשר ומגלגלים לכדור.
3 טורפים את החלבונים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת קצף קליל. טובלים את הקציצות בקצף ומעבירים לצלחת עם הקמח. מגלגלים ומצפים מכל בצדדים. מנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי קמח.
4 מטגנים במחבת גדולה עם שמן חם את הקציצות למשך מספר שניות מכל צד, רק עד שהן מזהיבות. אין צורך לבשל אותן עד הסוף משום שהן ימשיכו להתבשל ברוטב. מעבירים לצלחת.
להכנת הרוטב:
1 מטגנים בסיר גדול עם שמן זית את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים שתי דקות נוספות.
2 מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים כשעה.
3 מוסיפים לסיר חופן עלי כוסברה (סמוך לסיום הבישול) ומעט מיץ לימון לפי הטעם – דרושה חמיצות עדינה מאוד. אם העגבניות חמוצות מספיק ייתכן שאין צורך כלל בלימון, לכן יש לטעום ולווסת חמיצות לפי הטעם. מגישים.