1 להכנת הריזוטו שמים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. לפני שהיא נמסה לגמרי, מוסיפים את הבצל ומערבבים.
2 מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. לאחר דקה-שתיים מוסיפים את היין ומאדים.
3 יוצקים את המים בהדרגה, כדי שהאורז יספוג אותם - בכל פעם שהאורז מתחיל להתייבש מוסיפים לו מים. כך אנו פותחים את העמילן שיש בתוך האורז וזאת הסיבה שבסוף הבישול יתקבל לנו אורז דביק –זכרו שבאורז רגיל לא פותחים את האורז לרגע אחד על מנת שהעמילן לא יברח מהאורז ויצור דביקות.
4 לאחר שמוסיפים את כל המים, ממשיכים לבשל עוד 10 דקות. זמן הבישול הכולל – כ-20 דקות על אש בינונית.
5 במקביל, מתבלים את הסטייקים בשמן זית מלח גס ופלפל גרוס. מחממים את יתר השמן במחבת כבדה על אש גבוהה וצולים דקה מכל צד או עד למידת צלייה המועדפת עליכם.
6 מוסיפים למחבת את הפטריות הטריות ומקפיצים למשך דקה-שתיים. מוציאים את הבשר ושומרים במקום חמים.
7 מוסיפים למחבת את פטריות הפורצ'יני עם מעט מהמים ומרתיחים. מוסיפים את השמנת ומרתיחים.
8 לאחר הרתיחה מבשלים כשתי דקות ומוסיפים עלי האורגנו והבזיליקום.
9 מתבלים בתבלינים ומוסיפים כף מהפטרוזיליה. מוסיפים את האפונה הסינית והאספרגוס ומערבבים. מוסיפים את הסטייקים למחבת ואת הריזוטו המוכן. מוסיפים את התרד ואת יתר הפטרוזיליה.
10 טועמים ומוסיפים מלח ופלפל, אם צריך (יש לזכור שלמנה מוסיפים כמות רבה של פרמזן, ולכן צריך לנהוג בזהירות עם המלח). לאחר שמתבלים, מכבים את האש ומוסיפים את הפרמזן ו-50 גרם חמאה, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
11 בצלחת גדולה מניחים 2 כפות גדושות של ריזוטו אחת לצד השנייה ומעל כל "הר" ריזוטו מניחים סטייק פילה בקר. מזלפים שמן זית ומעט מנוזל פטריות הפורציני ומגישים.