מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

תחתיות של ארטישוק ממולאות בתערובת בשר עם שום וטימין אפויות היטב על מצע עשבי תיבול וגרגרי חומוס. מי אמר שקופסאות שימורים זה רע?

|מאסטר שף| פורסם13:10
תחתיות ארטישוק ממולאות של שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • קופסת בשר משומר

  • שמן זית
  • בצל לבן
  • שום
  • טימין
  • 2 קופסאות שימורים של תחתיות ארטישוק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור בצל ירוק
  • צרור נענע
  • קופסת גרגירי חומוס

אופן ההכנה:

1שוטפים ומסננים את הבשר המשומר משאר שומנים ונוזלים ומקפיצים עם שמן זית בצל לבן שום וטימין. מניחים בצד.

2אופים את תחתיות הארטישוק עם שמן זית, מלח, פלפל עד השחמה קלה. ממלאים את התחתיות עם הבשר.

3מסננים את גרגרי החומוס, מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הגרגרים ומטגנים קלות. בתבנית אפייה שחומם ל-200 מעלות מסדרים מצע מעשבי התיבול ומוסיפים את גרגרי החומוס. מסדרים מעל המצע את תחתיות הארטישוק הממולאות ואופים במשך 30 דקות.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il