המצרכים (10 מנות):למילוי
לעטיפה
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר מפסיק להיות אדום. מוסיפים זיתים ומערבבים. 2 מוסיפים את הקמח, אבקת המרק, שבבי הצ'ילי והמים וממשיכים לערבב על האש עד שכל הטעמים מתערבבים וחלק מהמים כבר התאדו. מורידים מהאש ומקררים. 3 מכניסים למקרר לשמונה שעות. 4 אחרי שמונה שעות: פורסים את בצק העלים על משטח נקי ומרדדים קלות. לאמפנדה אישית: קורצים מהבצל עיגול גדול ומניחים בקצהו כף גדושה בתערובת. בוזקים מעל חתיכות ביצה, מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את הקצוות עם מזלג. לאמפנדה משפחתית: חותכים את הבצק לשניים לרוחב. לוקחים חתיכה אחת ומסדרים לכל מרכז האורך שלה את תערובת המילוי. בוזקים חתיכות ביצה, וסוגרים כמו אריזת מתנה: מקפלים צד אחד לכיוון המרכז, ואת הצד השני מקפלים כך שיחפוף בכמה ס"מ את הצד הראשון. מהדקים בעדינות. את הקצוות הרחוקים מקפלים קפל עדין וקטן ומהדקים. הופכים בעדינות כך שהחיבורים של הבצק יפנו למטה. 5 מורחים על כל צדה העליון של האמפנדה ביצה טרופה בעזרת מברשת או עם כף היד. 6 יוצרים שורות מרווחות של חורים בעזרת מזלג. כך הבצק יהיה פריך וחזק מבחוץ ורך מבפנים. 7 מכניסים לתנור על חום של 180 מעלות לכ-40 דקות, עד שהבצק מקבל צבע זהוב עמוק. אם רוצים, מגישים עם רוטב צ'ימיצ'ורי. |