1 במעבד מזון טוחנים יחד תפוח אדמה, בצל, פירורי לחם או חלה, שום ופטרוזיליה (אם משתמשים) לתערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים בשר טחון, שמן זית וביצה. מתבלים בבהרט, מלח ופלפל ולשים בעזרת הידיים עד לתערובת אחידה.
2 מחממים במחבת קטנה טיפה של שמן ומטגנים חתיכה קטנה של תערובת (קציצונת קטנה ושטוחה). טועמים ומתקנים תיבול.
3 רצוי לתת לתערובת לנוח כחצי שעה לאיחוד טעמים (אם חם מאוד בחוץ, אז במקרר).
4 לקציצות מטוגנות: מכינים צלחת גדולה וקערית עם מים. טובלים את הידיים בטיפונת מים, קורצים עיגול בינוני בגודל כדור פינג פונג או פחות ויוצרים קציצה בגודל הרצוי. משטחים מעט, מניחים בצלחת וממשיכים לקציצה הבאה. מחממים מחבת ובה שמן קנולה בגובה של כ-1 ס"מ. מניחים בזהירות את הקציצות במחבת ומזהיבים כ-3 דקות מכל צד. שימו לב שהשמן לא חם מדי (לא מעלה עשן), כי אז הקציצות לא יתבשלו מבפנים. מעבירים לנייר סופג וחוזרים על התהליך עד שכל הקציצות מטוגנות.
5 לקציצות צלויות בתנור: מחממים תנור למצב של גריל או לחום גבוה של 200 מעלות. מכינים תבנית גדולה מכוסה בנייר אפייה (אפשר גם להשתמש בתבנית שקעים משומנת קלות), צלחת גדולה וקערית עם מעט שמן קנולה או שמן זית. בעזרת ידיים משומנות קלות, יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומשטחים אותן מעט. צולים כרבע שעה מכל צד או עד שהקציצות יפות וזהובות.
הערות:
* כשממש ממהרים או כשמתחשק לאכול קציצה בפיתה, לוקחים חופן מתערובת הבשר ויוצרים עיגול גדול ושטוח (בעובי של פחות מס"מ), מחממים כפית שמן במחבת ומטגנים על להבה בינונית עד שהקציצה משחימה משני הצדדים, בערך 2 דקות מכל צד. טעים גם בלחמנייה עם חומוס, טחינה או כל ממרח אחר וירקות.
* את תפוח האדמה ניתן להחליף בשני ענפי סלרי, חצי ראש סלרי, קישוא מגורר סחוט היטב, בטטה מגוררת או גזר מגורר.
* ניתן להוסיף לתערובת עשבי תיבול קצוצים, כפית חרדל דיז'ון ותבלינים שונים כגון: ראס אל חנות, פפריקה, כוסברה יבשה או מעט קינמון.
המתכון מתוך הספר "ביסים קטנים" של הילה קריב בהוצאת כתר.