1 בסיר עם מים רותחים ומלח מבשלים את האטריות אבל לא עד הסוף. מסננים ומערבבים עם שאר המרכיבים ומסדרים בתוך תבנית. מחממים תנור ל-150 מעלות עד להשחמה טובה מעל וסכין שתוקעים במרכז המאפה שאמור לצאת נקי.
2 בקערה לשים היטב את תערובת הבשר עם יתר המרכיבים במשך מספר דקות. ממלאים את התאנים.
3 בסיר משחימים את הבצלים ומוסיפים תבלינים: יין, סילאן ומעט מים. מסדרים את התאנים הממולאות בסיר ומבשלים לרתיחה על אש קטנה למשך 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.
4 הרכבת המנה: מניחים פרוסות קיגל, מזלפים מעט סילאן מעל, מניחים מעל בצל מהתבשיל ואת התאנים. מגישים לצד סנגרייה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים